1140x474_Lauritzen Fondens Visionspris 2018 - Foto: Søren Kløft

Lauritzen Fondens
Visionspris 2018

Dramafronten v/ Rhea Leman blev den 9.september 2018 hædret med den Lauritzen Fondens Visionspris ved en festlig prisuddeling på Folketeatret.

I sin motivationstale sagde medlem af priskomitéen, Piv Bernth, blandt andet:
Rhea Lemans projekt med Dramafronten har en meget stærk vision om at styrke dansk teater ved at styrke den nyskrevne dramatik. 
Hvordan kan man støtte op om den danske dramatik, så vores tid ikke bare fostrer brugsdramatik, der fungerer her og nu, men faktisk bliver langtidsholdbar? Og hvordan kan vi give dramatikerne selvrespekten og selvtilliden tilbage, så de tør kaste sig ud på det dybe vand?
Sådan formulerede Rhea visionen i 2009 – og i modsætning til andre, der har stillet sig lignende spørgsmål, så tog hun fat og gjorde noget ved det. Rhea er i sandhed entreprenør, en iværksætter, en ildsjæl, som brænder for at udbrede teatrets væsentlighed til danskerne og mange flere…
At Dramafronten skal belønnes med Visionsprisen – det siger selv. Tillykke!”

Læs hele motivationstalen her

I sin takketale sagde Rhea Leman blandt andet:
“Tusind tak til Lauritzen Fonden for at tro på teatrets kraft og mere specifikt til priskomitéen for at anerkende idéen bag DRAMAFRONTEN og det arbejde, der er blevet opnået i de sidste ti år. […..]
Jeg havde en drøm for ti år siden, og som vi alle sammen ved, så bliver drømme ikke opfyldt af en person alene – især i vores branche. Jeg sender en stor kollektiv kæmpe stor tak til alle instruktører, skuespillere og især alle dramatikere, der har støttet op om idéen  – ikke kun ved at bidrage med jeres arbejde og talent, men også ved at slutte begejstret op om projektet.”

Læs hele Rhea Lemans takketale her

Med hæderen følger et beløb på 100.000 kr. til Dramafronten.
Læs om Lauritzen Prisen og årets øvrige prismodtagere her