dramabillede1_1140x474_35

SAMARBEJDER

Nordic DRAMA Platform

Nordic DRAMA Platform er en nyetableret platform for samarbejde om ny dramatik mellem dramatikere fra de nordiske lande.

Som det første fælles projekt for 16 nordiske dramatikere opførtes i forsommeren 2017  værket MIDSUMMER STORIES i hhv. Reykjavik, København, Porsgrunn og Malmö.

Med Nordic DRAMA Platform vil Dramafronten styrke og udvikle den nordiske forbindelse for dramatikere og scenekunst. Vi gør det ved at dramatikere, instruktører, skuespillere og producenter arbejder konkret sammen om nye stykker nordisk dramatik til præsentation som site-specific opførelser i de involverede nordiske lande.

Ved at skrive i teams, giver vi dramatikere muligheden for at skabe sammen, inspirere og udfordre hinanden og dele deres viden med nordiske kolleger. I stedet for diskutere holdninger, muligheder og udfordringer på det generelle plan, tror vi hos DRAMAFRONTEN på det frugtbare i ”walking the talk”: Vi går simpelthen i gang med arbejdet med at skabe sammen. Vi tror på at vi ad denne vej kan skabe bånd, partnerskaber og et stærkt netværk, der åbner for fremtidige nordiske samarbejder på kryds og tværs.

Næste planlagte projekt er WINTER TALES, skrevet af 12 nordiske dramatiker, til opførelse i Købehavn som en adventskalender i december 2018.

Samarbejdspartnere i Nordic DRAMA Platform:

Island: Tjarnarbio Theater, Nordens Hus og Islands Dramatikerforbund
Norge: Grenland Friteater og Dramatikkens Hus
Sverige: Insite, Teater Bastionen og Centrum for Dramatik
Danmark: Bornholms Teater, CPH Stage, Det Kgl. Teater

Dramafronten søger 3 danske dramatikere til Nordic DRAMA Platforms kommende projekt, “Winter Tales”. Ansøgningsfrist den 26.februar 2018.
Læs mere her

Nordic DRAMA Platform er støttet af:
drama_logo_hvid800