HOHO DRAMA

12 dramatikere, 12 skuespillere og 6 instruktører præsenterede i december 2015
live-on-location julekalenderen HoHo JULESTAFETTEN

Hver anden dag  i december 2015 opførtes et spritnyt stykke 10-minutters dramatik et nyt sted i København.

 JULESTAFETTEN  bestod af nye korte stykker dramatik, der alle var skrevet ud fra det fælles tema ”at høre til”.
Alle stykker havde to medvirkende, hvor af den ene karakter gik videre til næste afsnit – som en stafet. Stykkerne var skrevet som en føljeton af 12 dramatikere, der havde skrevet hver deres afsnit. Stykkerne kunne dog opleves individuelt, så publikum enten kunne komme til alle tolv afsnit eller blot plukke nogle få eller et enkelt.
Stykkerne opførtes efter kun 3 timers prøvetid og med manuskriptet i hånden.

Læs om HoHo Drama 2 (2014) her
Læs om HoHo Drama 1 (2013) her 

 

PROGRAM 2015:

Tirsdag den 1.december
INDRE BY: Kastellet ved Kastelskirken
Jesper B. Karlsen: OPKLARING
Medvirkende: Henrik Birch, Alexander Clement
Instruktør: Christoffer Berdal
Emil er vendt hjem fra militærtjeneste i Afghanistan. Han kan ikke rigtig finde tilbage til sit danske liv og komme i julestemning. Emils bedste soldaterkammerat, Michael, blev dræbt af en mine, mens de var i Helmand, og Emil mener, at det var hans skyld. Med hjælp fra Michaels far, Klaus, og en facebook-gruppe for pårørende til soldater, forsøger Emil nu at gøre skaden god igen og finde fred. 

Torsdag den 3.december
INDRE BY:
Et psykologkontor, Åbenrå 29, Kbh.K.
Julie Glargaard: SALIG FRED, HIMMELSK FRED
Medvirkende: Alexander Clement, Anne Vibeke Mogensen
Instruktør: Christoffer Berdal
Militærpsykologen Vita bliver opsøgt af soldaten Emil, som hun for år tilbage diagnosticerede med PTSD. Han mener, at hun tog fejl dengang, og vil nu have hende til at trække diagnosen tilbage. Vita har i flere år troet, at Emil var død, og hans pludselige tilsynekomst vækker mildest talt ingen gensynsglæde.

Lørdag den 5.december
VESTERBRO: Hjørnet af Istedgade og Skydebanegade
Annegrete Kraul: GLAD JUL
Medvirkende: Anne Vibeke Mogensen, Charlotte Munksgaard
Instruktør: Lene Skytt
Liselotte på 55 er alene i julen, men vil ikke indrømme det overfor sig selv og skaber derfor en historie om, at hun aktivt siger nej tak til den borgerlige traditionelle jul. Derfor står Liselotte på gadehjørnet med tilmeldingsblanketter og brochurer om Åben Jul. Det kommer dog bag på Liselotte da psykologen Vita tilmelder en tidligere soldat…

Mandag den 7.december
CHRISTIANSHAVN:
Arkitektkontoret, Wilders Plads 8
Kari Vidø: HJERTERNES FEST
Medvirkende: Charlotte Munksgaard, Jens Sætter-Lassen
Instruktør: Lene Skytt
Rasmus har ikke villet se sin mor Liselotte siden farens død for to år siden. Nu har han inviteret hende til kaffe i sit nye,succesfulde firma,der investerer i klimaprojekter. Liselotte er lykkelig over genforeningen og glæder sig til at holde jul sammen med ham i sin store, lejlighed,hvor hun er ved at dø af ensomhed. Men Rasmus har en anden plan.

 Onsdag den 9.december
ØSTERBRO: Foran Østerport station
Simone Isabel Nørgaard: VI SES I HOLLYWOOD
Medvirkende: Jens Sætter-Lassen, Claus Bue
Instruktør: Simon Boberg
Efter et skænderi med sin mor, er Rasmus vred på verden og er endt på gaden. Her møder han den optimistiske projektmager og misbruger, Tommy. Tommy er glad for at finde én til at lytte på sine historier og umulige projekter, men Rasmus har ikke lyst til selskab… 

Fredag den 11.december
ØSTERBRO: Park Bio, Østerbrogade 79
Hans Kragh-Jacobsen: NISSEGANGSTEREN
Medvirkende: Claus Bue, Jesper Groth
Instruktør: Simon Boberg
Tommy vil gratis i biografen, hvor Yngve er kontrollør. Yngve prøver at affærdige ham, men Tommy maser på, fordi han i sin tid spillede ”Nissegangsteren”. Filmen er en kultklassiker, som Yngve kender. Nu har genindspilningen premiere.

Søndag den 13.december
ØSTERBRO: Skolegården på Sortedamsskolen, Sortedams Dossering 97
Anna Panduro: SANTA LUCIA
Medvirkende: Jesper Groth, Marie Mondrup
Instruktør: Kasper Sejersen
Yngve kommer for sent til nevøen Villads Emils Luciaoptog. I skolegården bliver han mødt af sin skuffede storesøster Camilla. Godt nok er hun udklædt som selveste Lucia, men hun er også SÅ færdig med at spille martyr!! Nu må det være Yngves tur til at ofre sig for familien. 

Tirsdag den 15.december
INDRE BY: Københavns Rådhus, bagindgangen,
Bag Rådhuset 2.
Jens Kløft: GEORGE
Medvirkende: Marie Mondrup, Peter Oliver Hansen
Instruktør: Solveig Weinkouff¨
Camillas julestress er brudt ud i lys lue. Da hun forsøger at skaffe sig adgang til et af Rådhusets kontorer, render hun ind i vagtmanden George. Han lader sig bestemt ikke stresse af Camilla, men han deler gerne sit syn på julen med hende.

Torsdag den 17.december
ØSTERBRO: Øster Fælled Torv foran Meny supermarked
Camilla Hübbe: FARS DRENG
Medvirkende: Peter Oliver Hansen, Andreas Berg Nielsen
Instruktør: Solveig Weinkouff
Flaskedrengen Gusse møder tilfældigt sin far ude foran butikken. Han spørger ham indtrængende om han ikke gerne vil holde jul med ham. Da faren undslår sig med en løgn går Gusse amok. 

Lørdag den 19.december
VESTERBRO: Møntvaskeriet Flensborggade 20
Tomas Lagermand Lundme: ALENE HJEMME
Medvirkende: Andreas Berg Nielsen, Petrine Agger
Instruktør: Mia Lipschitz
Den selvoptagede forfatterinde Pernille opsøger sin teenagesøn Gusse på et møntvaskeri. Hun og Gusses far blev skilt tidligere på året på grund af Pernilles utroskab og siden har hun kun set sønnen én gang. Nu er affæren slut og julen nærmer sig. Pernille ønsker derfor, at få sønnens tilgivelse, og at ”den gamle” familie skal fejre juleaften sammen. Men kan forfatterinden undgå  at blande fiktion og fakta i jagten på at få sit juleønske opfyldt?

Mandag den 21.december
INDRE BY: Borgerkroen, Borgergade 132
Obs: Rygning er tilladt på denne location
Flemming Klem: DEN RIGTIGE FAMILIE
Medvirkende: Petrine Agger, Tina Gylling Mortensen
Instruktør: Mia Lipschitz
Værtshustjeneren Iben bliver ud af det blå opsøgt af sin søster, der har svært ved at fortælle, at hun ikke har nogen steder at holde jul. På trods af søstrenes store modsætninger og manglende kontakt i det daglige, inviterer Iben Pernille til at holde jul med familien. Pernille er lykkelig. Da familien viser sig at være stamgæsterne på værtshuset og ikke Ibens egne børn, forsøger Pernille at kringle sig ud af invitationen, fordi man da skal være sammen med sin rigtige familie juleaften.

Onsdag den 23.december
INDRE BY:
På toppen af Rundetårn
Brian Wind-Hansen: HJEMKOMST
Medvirkende: Tina Gylling Mortensen, Henrik Birch
Instruktør: Kasper Sejersen
Klaus er en pensioneret forsvarsmand der både har mistet sin kone til sygdom og sin udstationerede søn i Mellemøsten, men Klaus er ikke typen der lægger sig ned. Han er en stærk og målrettet mand, og denne jul har han besluttet sig for at holde en uforglemmelig hjemkomstfest for de julehjemløse. Klaus har inviteret et væld af mennesker som han har mødt på sin vej, og nu er du også inviteret med til den store Hjemkomstfest.

 

HOHO DRAMA 3 gennemførtes med støtte fra Statens Kunstråds projektudvalg for scenekunst, Københavns kommunes scenekunstudvalg, Dansk skuespillerforbund, Danske Dramatikere, Østerbro lokaludvalg, Vesterbro lokaludvalg og Indre By lokaludvalg.